Skip to content

Ungdomsrettet miljøarbeid

Alle barn og unge fortjener å vokse opp i et trygt og godt miljø. Vi skaper gode ungdomsmiljøer hvor ungdom trives og er trygge. 

En dedikert leverandør til vanskeligstilte ungdom

Vi er opptatt av å hjelpe ungdom som sliter med en rekke utfordringer i livet. Dette inkluderer blant annet:

  • Utenforskap: Mange ungdommer føler seg ekskludert fra sosiale grupper og aktiviteter, noe som kan føre til ensomhet og lav selvfølelse.
  • Psykisk Helse: Angst, depresjon og andre psykiske lidelser er utbredt blant ungdom, og kan påvirke deres daglige liv og fremtidige utsikter.
  • Rusmisbruk: Bruk av alkohol, narkotika og andre rusmidler er en betydelig utfordring som kan ha alvorlige helsemessige og sosiale konsekvenser.
  • Kriminalitet: Noen ungdommer blir involvert i kriminelle aktiviteter, noe som kan sette dem på en farlig vei og påvirke deres fremtid.
  • Skolevansker: Læringsvansker, manglende motivasjon og skolefrafall er utfordringer som kan påvirke ungdommers utdanningsløp og karrieremuligheter.
  • Familiekonflikter: Konflikter og ustabile forhold i hjemmet kan ha en negativ innvirkning på ungdoms velvære og utvikling.
  • Økonomiske Vansker: Økonomiske problemer kan begrense ungdoms muligheter til å delta i aktiviteter, kjøpe nødvendige ressurser og planlegge for fremtiden.
  • Identitetskriser: Ungdom kan slite med spørsmål rundt egen identitet, seksualitet og fremtid, noe som kan føre til usikkerhet og stress.
  • Press og Forventninger: Mange ungdommer opplever et stort press fra samfunnet, skole og familie om å prestere og oppnå suksess.
  • Sosiale Medier: Overdreven bruk av sosiale medier kan føre til sammenligninger, mobbing og en følelse av utilstrekkelighet.

Hva er målet?

[Styrke Selvfølelsen:] Vi bygger opp ungdommenes selvtillit ved å fokusere på deres styrker og talenter, og hjelpe dem å se sitt eget verd.

[Fremme Helse:] Vi forbedrer både mental og fysisk helse gjennom programmer, aktiviteter og tilgang til helsepersonell.

[Forebygge Risikoadferd:] Vi jobber for å forebygge rusmisbruk og kriminalitet gjennom forebyggende tiltak og trygg støtte.

[Støtte Utdanning og Karrierer:] Vi hjelper ungdom å overvinne skolevansker og forberede seg på karrierer gjennom veiledning og mentorskap.

[Fremme Sosial Integrering:] Vi legger til rette for sosiale aktiviteter som fremmer fellesskap og tilhørighet. Gjennom vårt helhetlige og personlige tilnærming, sikrer vi at hver ungdom føler seg sett, verdsatt og styrket på veien mot en lysere fremtid.

Hvordan hjelper vi ungdommene?

Fritia er opptatt av å skape en trygg, inkluderende og støttende atmosfære for ungdommene vi jobber med. Vi mener at nøkkelen her er individuell tilnærming, der vi jobber tett med ungdommen selv og deres støttespillere for å skreddersy tjenestene våre til deres behov og mål.
Dette er noe av det du kan forvente:

Omsorgstjenester for de som trenger et trygt sted å bo.

Rådgivning og terapi for å bedre håndtere utfordringer.

Støtte i å fullføre utdanningen sin og planlegging av fremtiden.

Hva Kan Du Forvente fra Fritia?

Hos Fritia er vi dedikert til å gi ungdom den støtten de trenger for å lykkes. Du kan forvente:

  • Helhetlig Støtte: Vi tilbyr tjenester som inkluderer barnevernstjenester, ungdomssentre, og skreddersydde programmer.
  • Sosial Integrasjon: Gjennom sponsing av organisasjoner, aktiviteter og turer, fremmer vi sosialt samvær og fellesskap.
  • Personlig Veiledning: Våre erfarne fagpersoner gir individuell veiledning og støtte, tilpasset hver enkelt ungdoms behov.
  • Trygghet og Omsorg: Vi skaper et trygt miljø hvor ungdom føler seg sett, hørt og ivaretatt.
  • Aktiviteter og Utvikling: Vi legger til rette for en rekke aktiviteter som fremmer personlig vekst og ferdighetsutvikling.

Et team som er tilgjengelige døgnet rundt

Vi forstår at ungdom som havner i en vanskelig livssituasjon ofte trenger mer enn bare tjenester fra oss. Derfor involverer vi også familien, skolen og samfunnet rundt ungdommen for å sikre at hjelpen er der på alle arenaer.
Tjenestene våre for ungdom skal være tilgjengelige og fleksible, derfor har vi blant annet:

Tilgjengelighet døgnet rundt
Nødboliger
Erfarne ansatte
Mobile tjenester

Kontakt oss

Vi tar gjerne en prat om hvordan vi kan bistå og tilrettelegge et tilbud som passer deres situasjon!

livet@fritia.no (+47) 95 23 23 30

Fritia, Asakveien 89, 1785 Halden

Du finner oss i disse områdene:

Halden
Tønsberg
Sandefjord
Rakkestad
Råde
Sarpsborg
Oslo
Hurdal
Nannestad
Gjerdrum
Ullensaker
Eidsvoll
Nes
Indre Østfold

Informasjonen behandles i henhold til vår  personvernerklæring.