Skip to content

Barneverntjenester

Hos Fritia AS tror vi på at alle barn har rett til en trygg og omsorgsfull oppvekst. Vi legger stor vekt på å jobbe tett med familier for å sikre barnets beste. Vår tilnærming er basert på respekt, samarbeid og individuell tilpasning, hvor barnets behov alltid står i sentrum.

Kvalitet og erfaring: Fritia AS har lang erfaring og bred kompetanse innen barneverntjenester. Vårt team består av kvalifiserte fagfolk med solid bakgrunn i sosialt arbeid, psykologi og barnevern. Vi er dedikert til å levere tjenester av høy kvalitet som er tilpasset hver enkelt families unike situasjon.

Helhetlig tilnærming: Vi tilbyr en helhetlig tilnærming som inkluderer forebyggende tiltak, hjelpetiltak, omsorgstiltak og ettervern. Dette sikrer at vi kan støtte barn og familier gjennom alle faser og utfordringer. Vi jobber også tett med andre instanser og tjenester for å sikre en samordnet innsats til barnets beste.

Kontakt oss: Er du klar for å samarbeide med oss? Kontakt Fritia AS i dag for å lære mer om hvordan våre barneverntjenester kan støtte deg og din familie. Vi er her for å lytte, støtte og finne de beste løsningene for dere.

Våre barnevernstjenester

Omfang av tjenester: Hos Fritia AS tilbyr vi et bredt spekter av barneverntjenester som er skreddersydd for å møte de ulike behovene til barn og familier. Våre tjenester inkluderer både kortsiktige og langsiktige løsninger for å sikre trygghet og stabilitet.

Botilbud:

  • Korttidsopphold: Midlertidige botilbud for barn og unge som trenger en trygg plassering i en kortere periode. Dette kan være aktuelt ved akutte situasjoner eller kriser i hjemmet.
  • Langtidsopphold: Langsiktige botilbud for barn og unge som trenger stabilitet og kontinuitet over lengre tid. Våre langtidsplasser gir en trygg og støttende miljø hvor barn kan utvikle seg i trygge omgivelser.
  • Krisebolig: Umiddelbar bolig for barn og unge som står i en akutt krisesituasjon. Kriseboligen tilbyr sikkerhet og umiddelbar omsorg når det trengs som mest.

Avlastning: Vi tilbyr avlastningstjenester for familier som trenger midlertidig avlastning. Dette kan inkludere dagavlastning, helgeavlastning eller lengre perioder, avhengig av familiens behov. Avlastning gir foreldre en mulighet til å hente seg inn, mens barna får omsorg og støtte i et trygt miljø.

Ferie- og aktivitetsopphold

For å gi barn og unge muligheten til å oppleve positive og meningsfulle aktiviteter, tilbyr vi ferie- og aktivitetsopphold. Dette inkluderer:

  • Ferieturer: Organiserte ferieturer hvor barn kan oppleve nye omgivelser, delta i spennende aktiviteter og knytte nye vennskap.
  • Aktivitetsopphold: Tilrettelagte opphold med fokus på ulike aktiviteter som sport, kunst, kultur og natur. Våre aktivitetsopphold gir barn muligheten til å utvikle ferdigheter og interesser i trygge omgivelser.

Tilleggstjenester

Vi tilbyr også en rekke tilleggstjenester for å møte spesifikke behov:

  • Rådgivning og veiledning: Profesjonell støtte og veiledning for foreldre og barn for å styrke familiedynamikken og håndtere utfordringer.
  • Kulturelt tilpassede tjenester: Tjenester som tar hensyn til barnets kulturelle og religiøse bakgrunn, inkludert språkstøtte, kulturforståelse og tilpasset mat.

Tilgjengelighet: Fritia AS er opptatt av å være tilgjengelige når du trenger oss. Våre tjenester er tilgjengelige hele døgnet, året rundt, for å sikre at du alltid får den assistansen du trenger. Vårt team er fleksibelt og tilpasser seg dine rutiner og behov.

Har du spesifikke behov eller ønsker? Ta kontakt med oss for en skreddersydd løsning som passer akkurat for deg!

Tverrfaglig samarbeid og helhetlig ivaretakelse

Kompetanse og fagteam: Hos Fritia AS er vi stolte av vårt høyt kvalifiserte fagteam som består av erfarne profesjonelle innen sosialt arbeid, psykologi, barnevern og helse. Vår tverrfaglige tilnærming sikrer at vi kan tilby en helhetlig og omfattende støtte til barn og unge. Hvert medlem av vårt team bringer sin unike ekspertise til bordet, noe som gjør at vi kan tilpasse våre tjenester til de spesifikke behovene til hvert enkelt barn og familie.

Tverrfaglige prosesser: Vi forstår viktigheten av samarbeid på tvers av ulike instanser for å sikre at barna og ungdommene vi følger får ivaretatt alle sine rettigheter og behov. Vårt team arbeider tett med skoler, helsevesenet, barnevernet, politi og andre relevante instanser for å koordinere innsatsen og sikre en sammenhengende oppfølging.

Individuelle planer: For hvert barn eller ungdom utvikler vi en individuell plan som tar hensyn til deres unike behov, mål og utfordringer. Planen utarbeides i samarbeid med barnet, familien og relevante instanser, og justeres regelmessig for å sikre at den alltid er oppdatert og relevant.

Helhetlig ivaretakelse: Vårt mål er å sikre at barna og ungdommene vi følger får en helhetlig ivaretakelse. Dette inkluderer:

  • Utdanning: Samarbeid med skoler for å sikre at barnet får nødvendig støtte og tilrettelegging i skolehverdagen.
  • Helse: Samarbeid med helsevesenet for å sikre at barnets fysiske og psykiske helse blir ivaretatt.
  • Sosial utvikling: Tilrettelegging av sosiale aktiviteter og støtte til å bygge positive relasjoner.
  • Trygghet: Sikre at barnet har en trygg og stabil hverdag, enten det er i hjemmet, i fosterhjem eller i våre botilbud.

Rettigheter og krav: Vi er opptatt av at alle barn og ungdommer får ivaretatt sine rettigheter og krav i henhold til lovverket. Dette innebærer:

  • Rett til medvirkning: Barnets stemme skal bli hørt og tatt på alvor i alle beslutningsprosesser som angår dem.
  • Rett til beskyttelse: Beskyttelse mot vold, overgrep og omsorgssvikt.
  • Rett til utdanning: Tilgang til utdanning som er tilpasset deres behov og evner.
  • Rett til helse: Tilgang til nødvendige helse- og omsorgstjenester.

Samarbeid på tvers av instanser: Ved å jobbe tett med andre instanser, sikrer vi at alle aspekter av barnets liv blir ivaretatt. Dette tverrfaglige samarbeidet gjør det mulig å identifisere og adressere utfordringer tidlig, og sørge for at barnet får den støtten det trenger for å utvikle seg og trives.

Hos Fritia AS er vi dedikert til å gi barna og ungdommene vi følger den best mulige støtten, og vårt engasjerte fagteam jobber utrettelig for å sikre at alle deres rettigheter og behov blir ivaretatt. Sammen skaper vi trygge og støttende miljøer der barn kan vokse og utvikle seg på best mulig måte

Kontakt oss

Vi tar gjerne en prat om hvordan vi kan bistå og tilrettelegge et tilbud som passer deres situasjon!

livet@fritia.no (+47) 95 23 23 30

Fritia, Asakveien 89, 1785 Halden

Du finner oss i disse områdene:

Halden
Tønsberg
Sandefjord
Rakkestad
Råde
Sarpsborg
Oslo
Hurdal
Nannestad
Gjerdrum
Ullensaker
Eidsvoll
Nes
Indre Østfold

Informasjonen behandles i henhold til vår  personvernerklæring.